Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Arbetsmarknad

Utbildningar som öppnar dörrar
Utsikterna för att få jobb direkt efter examen är goda. Du kan till exempel göra internationell karriär, starta egen verksamhet eller söka kvalificerade arbeten inom branscher där kundmöten och service är centrala.

Glada Service Managementstudenter på avslutningsceremonin 2014.
Glada Service Managementstudenter på avslutningsceremonin 2014.

 

Vad ska jag arbeta med efter examen?

Det är svårt att säga exakt vad du som nyutexaminerad ska arbeta med eftersom kombinationen av sakområde, färdigheter, intressen och drivkraft är det som avgör var du hamnar.

Men om du tittar på arbetsmarknaden inom servicebranschen så ser det bra ut för dig som nyutexaminerad. Av de som studerat tidigare år har majoriteten lyckats etablera sig snabbt på arbetsmarknaden, samtidigt som de anser att deras arbete motsvarar helt, till största delen eller till viss del inriktningen på utbildningen.  De är idag egenföretagare, projektledare, chefer eller tillsvidareanställda inom både privat och offentlig sektor.

Här kan du läsa om vad våra tidigare studenter gör idag.

 

Söka arbete

När du söker ett arbete är det viktigt att du frågar dig själv om du tycker tjänsten verkar intressant och om du tror att du har färdigheterna, erfarenheten och de personliga kvalifikationerna som krävs. Sedan är det dags att börja skriva en ansökan.

På Lunds universitets jobb- och karriärportal mycaarer.lu.se får du tillgång till jobb, ex-jobb, praktik och traineeplatser i Sverige och internationellt.

 

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp med att söka jobb eller har andra karriärsfrågor. Kontakta då den centrala karriärvägledningen vid Lunds universitet.

Det finns också praktisk information på S-Career – samhällsvetarens guide till arbetslivet om hur du gör när du söker ditt första jobb och hur du skriver en ansökan och ett cv.

 

Skapa ett kontaktnät

Att tidigt börja odla kontakter med näringslivet och bygga upp professionella nätverk underlättar när du söker arbete efter studierna. 

Här hittar du en lista på olika företagarföreningar och nätverk som vi samarbetar med.

 

Studera vidare

På Lunds universitet har du möjlighet att studera vidare på ett masterprogram efter du tagit en kandidatexamen. Du har därefter också en möjlighet att studera vidare på forskarnivå efter att du tagit en masterexamen.

Läs mer om vårt masterprogram i service management

Läs mer om vår forskarutbildning i tjänstevetenskap

 

 

 

 

Sidansvarig:

Arbete efter examen

91 % har haft ett arbete som varat sex månader eller längre
89 % anser att deras arbete motsvarar helt, till största delen eller till viss del det område som utbildningen var inriktad mot
85 % jobbar heltid
75 % jobbar inom den privata sektorn
61 % är tillsvidareanställda
60 % anser att utbildningen har stor eller viss betydelse för att få ett arbete
42 % har fått arbetsledande uppgifter

Källa: Alumnenkäten 2014 som omfattar de som tagit examen 2012

Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg