Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Henric är hotelldirektör på First Hotel Jörgen Kock

Alumn från Service Management Tourism & hotel

Varför valde du att läsa service managementprogrammet?

Jag har alltid varit intresserad av att arbeta med hotell. Utbildningen var perfekt till att ge mycket ekonomi, men också en bred kunskap om hotellbranschen.  

 

Hur fick du ditt nuvarande jobb?

Innan denna tjänst arbetade jag också som direktör för ett av kedjans hotell i Köpenhamn, så när tjänsten i Malmö blev ledig tog jag möjligheten att inte pendla till Danmark, trots att jag gjort det i 10 år.  

 

Berätta vad ditt jobb innebär, vad du gör?

Mitt yttersta ansvar är att vi levererar ett gott ekonomiskt resultat och det upptar mycket av min tid. Det som bl.a. är med och bidrar till att vi gör det, är att vår personal har det bra, produktutveckling, säljarbete och strategiska beslut. 

 

Vad är den största utmaningen i ditt jobb?

Vi ska prestera varje dag, ett hotell och team är aldrig bättre än sin senaste återkoppling från en gäst – eller för den delen återkoppling från sin personal. Det är utmanade att nå resultat, speciellt när hotellbranschen är så komplex att det hotellrum du hade ledigt igår – det kan du inte sälja igen idag. Det kan man t.ex. inom retail.  

 

Hur använder du kunskaperna du fick på utbildningen i ditt yrkesliv?

Givetvis mycket ekonomi, men generellt tycker jag att jag fick en bra och bred bas som jag  står på i vardagen i mitt jobb – allt från ledarskap, krishantering, livsmedel osv. 

 

Vad skulle du ge för tips till studenterna som läser programmet?

När jag pluggade pratade flera av oss att vi skulle ha praktik, men praktiken är likgiltlig i mina ögon. Det är bättre att komma igång och arbeta direkt efter studierna, eller ha extrajobb vid sidan om – tänk på att i hotellbranschen räcker det oftast inte med att endast ha de teoretiska kunskaperna för att bli ledare från dag ett, utan du lär dig mycket om det praktiska genom att arbeta i vår härliga bransch. Att kombinera kunskap med erfarenhet är det absolut bästa för att nå dina mål och göra en karriär.  

 

 

Sidansvarig:

Henric Carlsson

Henric Carlsson

Befattning: Hotelldirektör

Företag: First Hotel Jörgen Kock

Läste: Service Management, inriktning Hotel & Restaurant (som nu heter Tourism & hotel)

Ålder: 33

Bor: Malmö

Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg