Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Skriva digitalt prov

De flesta av institutionens prov skrivs genom digital examination med verktyget Inspera.

För att kunna skriva provet digitalt skall du ta med egen dator och i förväg ha laddat ner den säkra webbläsaren enligt nedan. På din dator måste du även ha en vanlig webbläsare som inte är Explorer (exempelvis Firefox eller Chrome). Prova att göra demoprovet med den säkra webläsaren innan provtillfället så att du vet att det fungerar med din dator.

Datorn måste vid start av provet vara uppkopplad mot det trådlösa nätverket. Du måste alltså vara på plats i provsalen för att skriva provet digitalt. Se till att datorn är laddad vid provtillfället och medtag även laddningssladd. Stäng gärna alla öppna fönster på datorn innan provet eftersom det brukar fungera bättre då. Under provtillfället kommer det att finnas några reservdatorer på plats. Det finns även möjlighet att skriva provet i pappersform.

Information och länkar för att ladda ner den säkra webbläsaren hittar du här.
(Har du laddat ner den säkra webbläsaren tidigare, så gå gärna in på länken igen och kontrollera att du har den senaste versionen.)
 

Så här skriver du prov i Inspera:

 • När du ska skriva provet eller demoprovet går du in på din vanliga webbläsare (Explorer fungerar inte, men exempelvis Firefox eller Chrome går bra) på sidan: lund.inspera.com
   
 • Därefter trycker du på den vita rutan och loggar in med dina vanliga student-ID-uppgifter, se till att du kan ditt användarnamn och lösenord. Vid provtillfället kommer du att få ett särskilt lösenord för att kunna öppna provet i den säkra webbläsaren, SEB-lösenord. För att skriva demoprovet anger du lösenordet:123abc
   
 • När den säkra webbläsaren öppnas på din dator kommer du inte att komma åt något annat på din dator förrän provet är inlämnat digitalt. Det går inte att lämna in provet digitalt och sedan öppna det igen utan hjälp från vakt/administratör som måste ange ytterligare lösenord.
   
 • Om det skulle uppstå något fel på din dator eller med systemet kommer det att finnas pappersprov tillgängliga att skriva på och dessutom ett antal reservdatorer att låna.
   
 • När du lämnat in provet digitalt på provtillfället så går du fram till vakten och visar din legitimation och vakten kontrollerar på övervakningsdatorn att du lämnat in.  Sedan går du tillbaka till din dator och avslutar den säkra webbläsaren genom att klicka på "avsluta safe exam browser". Om du endast stänger datorn, utan att avsluta safe exam browser kommer den att fortsätta vara låst och du behöver hjälp från administratör för att låsa upp den.