Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Studentkårer/föreningar & studentinflytande

Studentinflytande handlar om demokrati och om utbildningskvalitet
Studentinflytande är inte bara en rättighet. När studenterna får vara med och besluta om det som rör dem blir utbildning och studiemiljö bättre. Studenterna ska ha inflytande över sin utbildning och därigenom bidra till att vidareutveckla den. Ett starkt och oberoende studentinflytande är viktigt för kvaliteten i utbildningen, för den studiesociala miljön, för studenternas rättssäkerhet och för att kritiskt granska universitets verksamhet.

På denna sida hittar du information om samhällsvetarkåren, studentföreningar som vi samarbetar med, samt information om var du bör vända dig om du har klagomål på din utbildning.

Kåren

Samhällsvetarkåren vid Lunds universitet

Lunds Samhällsvetarkår har till uppgift att tillvarata medlemmarnas intressen vid universitetet, dels genom studeranderepresentation i styrelser och nämnder och dels genom att bedriva utbildningsbevakning i syfte att göra medlemmarnas utbildningar så bra som möjligt.
I kårens uppgift ingår också att hjälpa medlemmar med olika typer av problem. Det kan handla om kurser som inte fungerar som de ska, olika former av trakasserier eller brist på datorer och grupprum etc. Om du har stött på något problem som du vill ha hjälp med, känner dig orättvist behandlad eller har åsikter och idéer om hur något skulle kunna förbättras, finns det möjlighet att kontakta kåren.

Det är inte obligatoriskt att vara med i en kår, men det är en chans för dig som student att vara med och påverka din studiesituation.

Agora – Samhällsvetarkårens Helsingborgssektion

Helsingborgssektionen Agora är en fristående del av Samhällsvetarkåren vid Lunds universitet. Agora representerar studenterna på utbildningarna vid Institutionen för service management och tjänstevetenskap och Institutionen för Strategisk Kommunikation. Syftet är dels att verka utbildningskompletterande genom Novischeri, examensfirande, gästföreläsningar och arbetsmarknadsdaga,r men också att genom studiebevakning och nära samarbete med såväl studenter som universitet kvalitetssäkra utbildningarna vid Campus Helsingborg. Agora representerar sina studenter vid Campus Helsingborg och för deras talan för att studenternas intressen ska tillvaratas.

 

Studentföreningar

Studentföreningen Stampus

Stampus är en ideell förening driven av studenter, för studenter sedan år 2000. Målet är att skapa en känsla av tillhörighet och att ge studenter möjligheten att mötas på ett sätt som den vanliga studiemiljön inte tillåter.

Stampus arrangerar pubar, bruncher, sportaktiviteter samt driver radiostationen Stampus FM.

Studentlund

Studentlund är ett samarbete mellan nationer, kårer och Akademiska Föreningen i Lund. Medlemskapet i Studentlund ger dig tillgång till bland annat billiga bostäder, god mat, roliga nattklubbar, intressanta föredrag, utbildningsbevakning, underhållande scenuppsättningar, ett stort studentinflytande inom universitetet, kommunen och regionen, samt mängder av stipendier och rabatter.

LUS

LUS är en samarbetsorganisation för alla studentkårer vid Lunds universitet.

 

Studentklagomål


Har du ett klagomål rörande din utbildning på grund- eller avancerad nivå? Samhällsvetenskapliga fakulteten har tillsammans med Samhällsvetarkåren tagit fram ett dokument som ska hjälpa dig som student att veta vart du bör vända dig.

Riktlinjer vid klagomål på utbildning (pdf, 2,63 MB, nytt fönster)

 

Sidansvarig:

Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg