Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Du som har ansökt

Ditt ansvar inför, under och efter utbytesstudierna
När du har ansökt om utbytesstudier kommer du 6-8 veckor efter sista ansökningsdag att få besked. Besked kommer på e-post och du som har fått en plats behöver bekräfta att du vill ha den.

Den koordinator som ansvarar för det universitet som du ska åka till kommer att ge information om hur din ansökan till värduniversitetet går till. Koordinatorn finns antingen på din institution, på Externa Relationer eller på samhällsvetenskapliga fakulteten.

I god tid innan det är dags att söka kurser på värduniversitet bör du boka tid med institutionens internationella koordinator för att stämma av vilka kurser du kan läsa. Maila gärna kursplaner i förväg på de kurser som du tänker läsa.
Ifall du måste göra ändringar i ditt kursval innan du åker eller när du är på plats vid ditt värduniversitet, ska du ta kontakt med koordinatorn innan du gör dessa ändringar.
 

Du är ambassadör för Lund Universitet

Du är en av Lunds universitets viktigaste representanter och vårt ansikte mot omvärlden. Kanske får du frågor om universitet och institutionen under din utlandsvistelse, ombeds hålla en presentation eller representera universitetet vid en mässa hos partneruniversitetet. Utbytesstudenter bidrar till vår internationella profil, som är en viktig faktor i det som gör oss till ett av världens bästa universitet. Ju fler utbytesstudenter som kommer till oss, desto fler av Lunds universitets studenter kan få möjligheten att göra utbytesstudier.

Tillgodoräknande av kurser

Efter dina utbytesstudier ska du ansöka om tillgodoräknande till institutionens internationella handläggare. Lämna originalet av ditt "Transcript of Records" (ett resultatintyg på att du är godkänd på de kurser du har läst). Dessutom behöver du lämna in kursplaner och litteraturlistor. Prefekten/programansvariga fattar beslut efter att kursansvarig gjort en bedömning. Skulle hela eller delar av en kurs saknas har du möjlighet att läsa de moment som saknas när kursen ges nästa gång. Tänk på att kursansvarig gör bedömningen av alla studenter som varit utomlands samtidigt - när alla lämnat in sina dokument om kurserna de läst. Inga individuella bedömningar lämnas innan dess.

Har du haft Erasmusstipendium bör du tänka på att lämna in de dokument som krävs för den sista utbetalningen. Du som ansökt om studiemedel för en termin i taget behöver så snart som möjligt skicka in ditt utländska transcript till CSN. Vänta inte på att tillgodoräknandet ska bli klart.

Dela med dig av dina erfarenheter

När du kommit hem ska du skriva en reseberättelse om hur du upplevde din tid utomlands. Fundera på vilken typ av information som du själv hade velat ha när du förberedde dina utlandsstudier. Bifoga gärna lite bilder. Du bidrar därmed att inspirera andra till att utnyttja möjligheten till en berikande tid utomlands!

Kanske kommer du också att bli kontaktad av Agora för att medverka vid internationella dagen i februari eller av studenter som har sökt till det universitetet där du läst.

Sidansvarig:

Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg