Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Erasmuspraktik

Praktisera i Europa med stipendium
Vill du skaffa dig erfarenhet av arbetslivet inom ditt studieområde och samtidigt få internationalisering? Ett sätt att finansiera det är via Erasmus praktikprogram. Även om praktik inte ingår i ditt program har du möjlighet att skaffa dig en praktikplats och ansöka om stipendiet. Studenter på programmet Equality and Diversity Management kan göra poänggivande praktik om kraven för praktikkursen uppfylls.

Du hittar själv en praktikplats hos ett företag, en organisation eller ett universitet i ett av de 32 länderna som ingår i Erasmus. Praktiken ska vara relevant för ditt studieområde och omfatta minst två månader på heltid. Du kan göra Erasmuspraktik under sommarloven men också efter avslutade studier. Stipendiet måste då sökas under sista terminen när du fortfarande går på programmet. Praktiken ska avslutas inom tolv månader efter examen.

Stipendieansökningar tas emot löpande, vilket innebär att ju tidigare du söker desto större chans har du att få ett stipendium. Vill du göra praktik sommaren måste du ansöka om stipendiet senast i maj för att vara säker på att ansökan ska hinna handläggas innan praktiken börjar.

Stipendiet är ett bidrag som ska användas till utgifter som resa, boende och andra omkostnader som uppkommer under praktikperioden. Stipendiets storlek beräknas utifrån vilket land du gör praktik i och varierar mellan 510-615 €/månad.
Om inte din praktikvärd ger dig en olycksfalls- och ansvarsförsäkring måste du teckna ett motsvarande försäkringsskydd på egen hand.

Du hittar all information om praktikstipendium samt om hur man ansöker på Externa Relationers hemsida.

 

mössa

Sidansvarig:

Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg