Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Studier på egen hand

Om du vill studera vid ett universitet som det inte finns något utbytesavtal med eller du inte har fått en plats kan du välja att själv planera dina utlandsstudier. Tänk på att det tillkommer terminsavgifter när man läser på egen hand.Om du ordnar dina egna utlandsstudier kan du inte få Erasmusstipendium.

Det finns tre sätt att själv organisera sina utlandsstudier:

  1. Det finns flera agenter som du kan anlita för att få hjälp med ansökan, att hitta rätt universitet etc. Två exempel är Education Link samt Study Abroad, men det finns många andra agenter som också fungerar bra.
     
  2. Du kan även själv ansöka direkt till det universitet du är intresserad av, de allra flesta universitet tar emot studenter utanför avtal. Användbara tips om du väljer detta alternativ finns på Lunds universitets hemsida. Du är även välkommen att prata med din internationella koordinator vid institutionen.
     
  3. Det finns också ett samarbete för studier på egen hand mellan Institutionen för service management och tjänstevetenskap och ICMS i Australien där studenter från Institutionen för service management och tjänstevetenskap får 10% rabatt på terminsavgiften vid ICMS. Ansökan görs genom din internationella koordinator på institutionen, som också hjälper till med kursval, dokument osv.

 

Kom ihåg att ...

alltid prata med institutionens internationella koordinator innan du åker utomlands. Det är viktigt att få ett preliminärt godkännande av de kurser du ska läsa så att du verkligen kan tillgodoräkna dig dina studier när du kommer tillbaka. Dessutom ska du registreras på utlandstermin för att behålla din plats på ditt program och så att CSN kan se att du studerar.

 

 

Sidansvarig:

Reseberättelser

Kontakt

Foto på Annika Permevik

Annika Permevik
Internationell koordinator

Epost: annika [dot] permevik [at] ism [dot] lu [dot] se
Tel: 042-35 65 77
Maila eller ring för att boka tid.

Är ni flera kompisar som har samma frågor får ni gärna komma på samma tid.

 

Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg