Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Tillgodoräknande

Om du läst kurser vid andra institutioner vid Lunds universitet eller vid andra universitet/högskolor i Sverige eller utomlands, som motsvarar någon eller några av delkurserna på ditt program kan du ansöka om att få tillgodoräkna de kurserna.

Ansökan om tillgodoräknande gör du på en blankett, som finns här i högerspalten. Med ansökningsblanketten lämnar du in ett LADOK-intyg med betygen på den kurs du tillgodoräkna, kursplan och en litteraturlista.

Studievägledaren gör en första bedömning och begär ett utlåtande av kursansvarig för den kurs som du önskar ersätta. Med hjälp av det underlaget fattar sedan prefekt (eller motsvarande beroende på vilken kurs det gäller) beslut att godkännanna eller avslå ansökan.

Efter att tillgodoräknandet är infört i LADOK skickas intyg via mail till dig och handlingarna diarieförs på institutionen.

Tillgodoräknande av utlandsstudier

För dig som studerar utomlands under termin 5 ska kurserna du läser vid det utländska lärosätet motsvara det ordinarie kursernas kunskapsmål. Eftersom du ska ersätta specifika kurser måste du alltså hitta kurser utomlands med samma kursinnehåll som den som ges här hemma. Kravet att göra ett väl genomtänkt kursval är därför mycket viktigt.

Vid tillgodoräknanden av utlandsstudier översätts inte de utländska betygen. I LADOK  framgår namnen på kurserna du läst, vilka kurser som dessa ersatt och vid vilket universitet du läst.

När du planerar dina utlandsstudier är det väldigt viktigt att ha kontakt med institutionens internationella koordinator kring kursvalet. Läs mer om utlandsstudier här.

Sidansvarig:

Kontakt

studievägledare

Annika Permevik & Veronica Åberg
Studievägledare
Epost: studievagledning [at] ism [dot] lu [dot] se
Tel: 042-35 65 77 / 042-35 66 22

Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg