Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Svar på vanliga frågor

Här hittar du svar på vanliga frågor vi får från nuvarande studenter under sommaren.

Viktiga datum

När görs sista behörighetskontrollen inför termin 3 eller termin 5?

Om du behöver poäng från uppsamlingsproven i augusti för att uppfylla behörighetskraven kommer vi invänta resultaten från dessa innan vi gör den sista behörighetskontrollen.

Ifall du redan gjort allt du kan för att bli behörig och inte har några uppsamlingsprov i augusti som du kan skriva, tar vi kontakt med dig så snart som möjligt för att meddela ifall du får fortsätta på programmet till hösten eller ej. Om du inte är behörig att fortsätta får du prata med studievägledare och komma fram till hur du ska lägga upp en plan för dina studier, kanske ett studieuppehåll vore det bästa alternativt omregistrering på termin 1 eller 3.

När går uppsamlingsproven i augusti?

Schema för alla uppsamlingsprov hittar du på vår hemsida. Du anmäler dig till omprov och uppsamlingsprov på student.lu.se. Gå in där och välj Ladok och sedan Ladok 3. Om du ska anmäla dig till ett omprov eller uppsamlingsprov för en kurs som du läst en tidigare läsperiod, så ser du kursen under oavslutade kurser. Klicka på kursen. Sedan klickar du på resultat ganska långt ner. Scrolla ner på sidan för att se anmälningstillfället för omprovet eller uppsamlingsprovet och du kan där klicka på anmälningsknappen.
Om du inte har ett aktivt StiL-konto kan du mejla till info [at] ism [dot] lu [dot] se för att anmäla dig.

När startar min kurs i höst?

Preliminärt schema hittar du på TimeEdit. Länk till din kurs finns på terminsstartssidan.

När görs webbregistrering?

Veckan innan terminsstarten ska du gå in på Studentportalen (www.student.lu.se) och webbregistrera dig på den kurs du ska läsa i höst (gäller tvåor och treor). Webbregistreringen öppnar den 26 augusti. Du får mail med information om hur detta går till i veckan innan.

Kontakt & öppettider

Gamla prov/arbeten man gjort, kan man hämta ut dem under sommaren?

Provutlämningen sker på Campus reception, så när de har öppet går det bra att hämta ut sitt prov. Se öppettiderna nedan. Mejla till reception [at] ch [dot] lu [dot] se.

När har Campus reception öppet i sommar?

v.27 (1 juli – 5 juli) kl. 9-13.
v.28 – v.31 (8 juli – 2 aug) STÄNGT
v.32 – (5 aug - 9 aug) kl. 9-14.
Mail: reception [at] ch [dot] lu [dot] se.
Huvudentrén har samma öppettider som receptionen. Man kommer in med LU-kortet i vanlig ordning hela sommaren. Övriga entréer är stängda.

Har biblioteket öppet i sommar?

Öppettiderna i sommar för biblioteket på Campus hittar du på denna sidan.
När Campus Helsingborg är stängt kan studenter inte komma in på biblioteket, däremot kan personal komma in med sitt LU-kort och kod. Fjärrlånet är också avstängt när biblioteket är stängt. Böcker som återlämnas i bibliotekets bokinkast avregistreras med jämna mellanrum. Personal bevakar bibliotekets mail bibliotek [at] ch [dot] lu [dot] se sporadiskt.

Öppettider vid LU i sommar

Här hittar du sommarens öppettider för Allmänna studievägledningen, Pedagogiskt stöd, Studenthälsan, Studentreceptionen, Studieverkstaden och de flesta institutioner vid LU.

Frågor om studier

Jag har haft studieuppehåll ett år, hur gör jag om jag vill komma tillbaka i höst?

Hör av dig till vår expedition (info [at] ism [dot] lu [dot] se) en vecka eller två innan terminsstart, så kan vi lägga till dig på kursen i Canvas och senare registrera dig i LADOK när kursen börjar alternativt ge dig möjlighet att webbregistrera dig själv. Skriv namn, personnummer och vilken kurs det gäller. Du hittar alla kurser och kurskoder för hösten på vår hemsida.

Jag har betyg som inte är inlagda i LADOK

Kontakta expeditionen via info [at] ism [dot] lu [dot] se och beskriv din situation.

Varför finns ingen information på Live@Lund?

Vi byter till lärplattformen Canvas istället för Live@Lund från och med terminsstarten i höst. Det innebär att du inte längre kommer att använda L@L och ingen ny information om dina fortsatta kurser inom programmet kommer att läggas in där. Du får mer information om vad Canvas innebär och hur du får tillgång till systemet vid terminsstarten.

 

Sidansvarig:

Öppettider i sommar

Studenter sommar

Här hittar du alla öppettider för Lunds universitet i sommar.

Kontakt

studievägledare

Annika Permevik & Veronica Åberg
Studievägledare
Epost: studievagledning [at] ism [dot] lu [dot] se
Tel: 042-35 65 77 / 042-35 66 22

Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg