Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Viktigt att veta

Praktisk information inför dina studier

Studentkontoregistrera studentkonto

Studentkontot skapas när du blir noterad som antagen vid Lunds universitet, detta sker några dagar efter det att du fått det andra antagningsbeskedet. När kontot är skapat skickas ett välkomstmejl med instruktioner för hur studentkontot aktiveras till den mejldress som du angett på antagning.se.

Har du läst vid Lunds universitet tidigare och har ett befintligt studentkonto, så behåller du det. Har ditt tidigare studentkonto inaktiverats kommer du att få ett nytt välkomstmejl.

Läs mer om studentkonto här

Skapa ditt konto direkt här (Välj ingången "Antagning.se", markerad med rött i bilden.)

Om du får problem kan du kontakta LU Servicedesk via servicedesk [at] lu [dot] se eller telefon 046-222 90 00 (mån-fre kl. 8-17).

Portalen Live@Lund

Alla våra kurser har egna kurshemsidor på portalen Live@Lund. När du aktiverat ditt Studentkonto (läs nedan) kan du logga in på Live@Lund och gå in på din kurshemsida. Redan nu finns där en del information. Schemat för hela kursen hittar du på kurshemsidan under rubriken Lektionsplan. Observera att det fortfarande kan ske ändringar i schemat.

LU-kort

För att komma in i lokalerna på Campus Helsingborg, skriva ut på Lunds universitets skrivare och låna böcker i biblioteket, behöver du ett LU-kort. Du hämtar ditt kort i rum C166 på Campus.

Det som krävs för att få ett LU-kort är att du är antagen vid Lunds universitet och kan uppvisa en giltig fotolegitimation. Det är viktigt att du skaffar kortet så fort som möjligt. Fotografering och utlämning av kort är tillgänglig från den 27 augusti på följande tider:

Vecka 35
Måndag-torsdag kl. 9-12 och 13-15
Fredag kl. 9-12

Vecka 36
Måndag-fredag kl. 9-15

Det går bra att komma när det passar dig. Om du har svårt att hinna går det också att förboka en tid, mejla då till vaktmasteri [at] ch [dot] lu [dot] se (subject: Boka%20tid%20f%C3%B6r%20foto) .

Informationsmöte för dig med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

Om du vill få information kring vilken typ av stöd det finns för dig vid LU är du välkommen till informationsmöte på Campus den 28 augusti. Kom ihåg att anmäla dig senast dagen före mötet. Läs mer i inbjudan på Campus webb.

Sidansvarig:

Institutionen för service management och tjänstevetenskap
Lunds universitet | Campus Helsingborg
Besök: Universitetsplatsen 2 Helsingborg
Postadress: Box 882, 251 08 Helsingborg
Telefon:
 042-35 66 20
E-post: info [at] ism [dot] lu [dot] se

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg